Kosong

Total: RM0.00

Didik

Akhbar Dalam Darjah: DIDIK


Penggunaan akhbar sisipan DIDIK sebagai bahan ulangkaji pelajar di rumah.

BH memperkenalkan akhbar mingguan untuk pelajar, iaitu Didik khusus untuk pelajar sekolah rendah dan mula diterbitkan pada 19 Disember 1994. Didik yang ketika itu mempunyai 32 muka surat menampilkan pelbagai berita membabitkan murid sekolah rendah selain kandungan subjek berasaskan kurikulum sekolah. Hari ini, Didik diterbitkan dengan 20 muka surat membabitkan penulisan rencana yang mengandungi berita mengenai murid, personaliti, sekolah dan lain-lain.

Selain itu, Didik turut menampilkan beberapa muka surat bagi latihan pelajar membabitkan subjek seperti Bahasa Melayu Penulisan dan Pemahaman, Matematik, Sains dan Bahasa Inggeris. Pada 2012, kira-kira 170,000 murid di seluruh negara memanfaatkan Didik sebagai bahan pembelajaran di sekolah. Didik dikeluarkan pada setiap Isnin dalam BH.

 

Sidang Redaksi Unit Pendidikan BH

Ketua Pegawai Eksekutif NSTP: Datuk Abdul Jalil Hamid
 
Pengarang Eksekutif Berita / Rencana / Digital: Datuk Ahmad Zaini Kamaruzzaman
Penulis Khas Kanan Ekonomi dan Hal Ehwal Semasa Saidon Idris
Pengarang Bersekutu BH2 / Mingguan: Azhar Abu Samah
Pengarang Pendidikan: Fadzlena Jafar
Pengarang Berita Pendidikan: Ridzuan Yop
Penolong Pengarang Berita Pendidikan: Syuhada Choo Abdullah, Mohd Zin Mohd Ali
Penyunting Eksekutif: Muhammad Fakhri Alias, Rusnita Pechok, Afdhal Abdul Rahman
Webmaster Pendidikan: Shuhazmir Selamat
Wartawan: Noor Azlina Zainuddin, Basir Zahrom, Nor Azma Laila, Faizatul Farhana Farush Khan, Meor Ahmad Nasriin Rizal Ishak, Maria Uffa Zulkafeli, Siti Sarah Aina Shawal, Muhd Reza Muhsain
Eksekutif Artis: Zainon Kadim, Mohd Zainuddin Ismail, Mohd Alhakim Ismail, Muhammad Adam Amiruddin bin Bidin, Ahmad Zulkifli Yahya, Mariyatul Kabtiah Ree, Muhammad Waliyuddin Khadlan, Wan Nur Syamimi Wan Hussin
Ilustrator: Khairul Anuar Md Nor, Muhammad Hazam bin Mohd Nazri
Eksekutif Pentadbiran: Norhayati Yahya
Untuk langganan akhbar Didik di sekolah, sila hubungi Shazwani daripada Jabatan Jualan Akhbar dan Pengedaran NSTP di talian 1 300 22 6787 sambungan 7713 atau emel shazwani.shahrudin@mediaprima.com.my.
Untuk langganan e-paper BH, sila klik